Wyjątkowe miejsce
W pięknych wnętrzach Auli Uniwersyteckiej zgromadzili się najznamienitsi przedstawiciele branży stomatologicznej. Ponad 450 osób z różnych stron świata. W elegancko przygotowanej sali, przy atrakcyjnych okrągłych stołach mogli nasycić się atmosferą wnętrza, recitalem fortepianowym i pyszną kolacją. Zaserwowaliśmy pełną, 4 daniową kolację i to z możliwością wyboru dań przez Gości! Pamiętajmy o tym, że znajdujemy się w budynku akademickim, gdzie nie ma żadnego zaplecza kuchennego, a gości jest aż 450! Wyzwanie organizacyjne ogromne, ale sprostaliśmy zadaniu i każdy stół otrzymywał potrawy w tym samym momencie!
Wspaniałe menu
Przygotowaliśmy menu, które było przewidziane dla wszystkich, nawet najbardziej wymagających. Zaserwowaliśmy:
- tatar z suszonych pomidorów z czerwona cebulką, kaparami i sosem sojowym oraz
- różyczkę z łososia z musem awokado,
- wegańską sałatkę z buraków marynowanych w miodzie z ziarnami granatu, z dodatkiem otaczanego w czarnym sezamie wędzonego tofu
Podaliśmy także dwie zupy do wyboru: krem z borowików lub wegański krem z pieczonej papryki. Główne dania okazały się absolutnym hitem! Goście wybierali spośród:
- kaczki po wielkopolsku
- sandacza w sosie winno – krewetkowym
- wegańskiej tagliatelli z pomidorami i świeżymi ziołami
Grupa do zadań specjalnych
Udało nam się całość kolacji bardzo sprawnie wyserwować, mieszcząc się w wyznaczonych koncertem ramach czasowych.
Zarówno organizatorzy, jak i zaproszeni Goście byli bardzo ukontentowani, co również nam pozwoliło odczuć swoistą radość, mimo tego, iż nasz manager przypłacił to poważną kontuzją kręgosłupa (dysk) 🙂
Takie zadania jednakże bardzo lubimy!!!